طراحی لوگو حرفه ای در شرکت طراحی لوگو

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای

طراحی لوگو حرفه ای مارال

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای

طراحی لوگو پیشرو گلس

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای ; طراحی لوگو اسم

طراحی لوگو کنز هنر

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای

طراحی لوگو آموزشگاه موسیقی چاووش

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای آشتیانی

طراحی لوگو اسم آشتیانی

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای ; طراحی لوگو اسم

طراحی لوگو کلینیک دندان سازی آریا دنت

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای

طراحی لوگو تالار پذیرایی چهارباغ

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای

طراحی لوگو فروشگاه لوازم حیوانات خانگی

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای

طراحی لوگو مبلمان لرگ

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای

طراحی لوگو دکوراسیون داخلی نهال چوب

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای

طراحی لوگو شرکت ساختمانی HPM

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای

طراحی لوگو شرکت پارسه

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای

طراحی لوگو شرکت پردیس اسکان ایرانیان

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای

طراحی لوگو کارماوین

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای تهویه پرسان

طراحی لوگو تهویه پرسان

طراحی لوگو
طراحی لوگو حرفه ای

طراحی لوگو پخش عدالت

طراحی لوگو حرفه ای در واقع تصویری است که تبدیل به نماد کسب و کار شما می گردد. ولی آیا می دانید که 7 مدل معروف لوگو چه می باشند؟ لوگو ها را می توان در واقع ترکیبی از تصویر و تایپوگرافی نامید، هر نوع از لوگو ها می توانند احساسی کاملا متفاوت را به کسب و کار شما ببخشند.

و از آن جایی که لوگوی شما نخستین چیزی است که مشتریان از شرکت شما با آن برخورد خواهند داشت، همیشه تمایل خواهید داشت تا آن را به بهترین شکل ممکن طراحی نمایید. آیا شما نیز تمایل دارید تا بهترین لوگوی ممکن را برای کسب و کار خود داشته باشید؟

تاریخچه طراحی لوگو

عصر حاضر یا همان دوران امروزی را در طراحی لوگو باید از ابتدای دهه 1870 آغاز شده بنامیم. تقریبا از همین دوران بوده است که مفهومی به نام لوگو های انتزاعی یا همان (Abstract Logo) پا به عرصه وجود نهادند.

نخستین بار که از لوگوی انتزاعی در طراحی نقش به کار گرفته روی آرم صلیب سرخ استفاده شد. از سال 2014، تقریبا این روند تغییر یافته و شرکت طراحی لوگو شروع به استفاده از لوگوهایی با ترکیبی از نشانه ها، نماد ها و مواردی از این دست طراحی می شوند که به اصطلاح به این شیوه (Ideogram) گفته می شود.

ایدیوگرام در لوگو

البته استفاده از سمبل نیز به عنوان آرم یا نشان کاربرد بسیار زیادی پیدا کرده است، از ایدیوگرام بیشتر برای شرکت های مجموعه ای، تولیدات، برندها، خدمات، بنگاه های ارائه دهنده خدمات، و مواردی از این دست معمولا استفاده می گردد.

در نتیجه، تاکنون هزاران هزار ایدیوگرام تا به امروز طراحی شده است که البته تقریبا بیشتر قالب آن ها تاکنون برای هیچ نمادی به کار گرفته نشده اند، بلکه طراحی شده اند تا از آن ها روزی برای نمادی خاص استفاده شود. به هر حال ما می توانیم لوگویی را یک لوگو که در عین حال ایدیوگرام نیز باشد بنامیم که بیشتر از بحث های گرافیکی بر روی نام شرکت و یا محصول مورد نظر تاکید شده باشد.

در واقع شما طرحی را با استفاده از ایدیوگرام به عنوان لوگو طراحی کرده باشید که در آن از حروف رنگ های خاص، و حتی عناصر گرافیکی سنتی یا حتی ترکیبی از آن ها بهره گرفته شده باشد. معمولا در اکثر اوقات ایدیوگرام ها و هم چنین سمبل ها می توانند کارایی ای به مراتب بیشتر از حروف در لوگو ها داشته باشند.

زیرا در صورت به کارگیری حروف، مشکل ترجمه و یافتن واژه هایی معادل برای واژه های به کار گرفته شده در لوگو در صورتی که این لوگو یک نماد بین المللی باشد به وجود خواهد آمد. برای مثال، در صورتی که در نمادی از واژه های عربی استفاده شود، در یافتن معادلی در زبان های لاتین دچار مشکل خواهد شد.

نماد ها و سمبل ها

در مقابل نماد ها و یا سمبل ها همیشه می توانند در ماهیت خود حاکی از معنایی ویژه بوده و باعث می شوند تا نماد محصول به خوبی خود را به جهانیان بدون کوچک ترین مشکلی بشناساند. در زمینه فعالیت های غیر انتفاعی نیز لازم است عنوان شود.

برای مثال در فعالیت هایی همچون صلیب سرخ و یا معادل اسلامی آن حلال احمر، و حتی نماد اسرائیلی ان همچون ستاره سرخ داوود همگی می توان به راحتی تنها به کمک مشاهده این نشان ها به خوبی به ماهیت نماد مورد نظر پی برده و آن را به عنوان هویتی خاص شناسایی نمود.

در واقع باید اعتراف کرد که در حال حاضر نمادهای صلیب سرخ و همچنین حلال احمر جزء شناخته شده ترین نماد ها در سرتاسر جهان محسوب می گردند. امروزه دیگر جامعه جهانی نیز این نماد ها و سازمان ها و انجمن های جمعیتی را به رسمیت شناخته و حتی این نماد ها برای خود دارای ساز و کاری جهانی نیز می باشند.

طراحی لوگو حرفه ای

از آنجا که همیشه لوگو در واقع هویتی بصری از یک واحد تجاری و یا صنعتی و مالی به شمار می رود که مردم با دیدن آن نام این واحد را به یاد خواهند آورد، موضوعی طراحی لوگو حرفه ای در غالب یک طراحی گرافیکی می تواند صاحب اهمیت قلمداد گردد.

لوگو در واقع عنصر محوری و اصلی یک سیستم تعیین هویت پیچیده به شمار می رود که طی آن فرد مقابل یا همان مخاطب لازم خواهد بود تا تمامی ارتباطات و کارکرد های یک واحد حقوقی (تجاری، صنعتی، خدماتی و یا هر شکل دیگری) را به صورتی کامل و بدون ایجاد تردید شناسایی نماید.

 به همین خاطر، طراحی لوگو حرفه ای و شرکتی که این لوگو قرار است نماد تصویری آن باشد به عنوان یک سیستم بصری قابل شناسایی می تواند مهم ترین و سخت ترین جایگاه را در میان پروسه طراحی گرافیکی آن به خود اختصاص دهد.

برند سازی در طراحی لوگو حرفه ای

برند سازی خود می تواند به عنوان عاملی شناسایی شود که نقش بسیار پر رنگی را در معرفی نمادها برای بازاریابی بین زبانی (در میان زبان ها و فرهنگ های مختلف) ایفا نماید.

مصرف کنندگان و هم چنین مخاطبان احتمالی نمادی معروف همچون کوکاکولا در هر زبان و فرهنگی تقریبا دیگر با این نماد و عنوان تجاری آشنا شده و می توانند نماد و نشان ان را به خوبی در هر سن و سالی و با هر میزان سوادی درک کرده و از سایر نماد ها تفکیک نمایند.

این نماد با فونت خاصی نوشته شده که امروزه تقریبا دیگر ان را به عنوان فونت نوشتاری کوکاکولا می شناسیم. نام این سبک نوشتاری دارای نماد علمی ای تحت عنوان Spencerian Script می باشد.

فرآیند طراحی لوگو حرفه ای

فرایند طراحی لوگوی حرفه ای خوب نیازمند همکاری مناسبی میان یک تیم تخصصی بازاریابی با تیم طراحی لوگو حرفه ای در استودیوی طراحی لوگو خواهد بود. قبل از این که یک لوگوی خوب طراحی شود، لازم است تا نخست تعریفی مناسب و شفاف از مفهوم ارزش های برند در کنار درک مشتری از محصول و شرکت تولید کننده آن به دست آید.

قدم اول در طراحی یک لوگو نیازمند انجام تخقیقات مناسب، مفهوم سازی موارد مد نظر، بررسی نماد های مناسب مد نظر برای استفاده شدن به عنوان لوگو، تست کردن لوگوهای پیشنهادی، و در نهایت پذیرش یک لوگو از میان آن ها خواهد بود.

طراحی لوگو

از ان جا که همیشه لوگو در واقع هویتی بصری از یک واحد تجاری و یا صنعتی و مالی به شمار می رود که مردم با دیدن آن نام این واحد را به یاد خواهند آورد، موضوعی طراحی لوگو  حرفه ای در غالب یک طراحی گرافیکی می تواند صاحب اهمیت قلمداد گردد.

لوگو در واقع عنصر محوری و اصلی یک سیستم تعیین هویت پیچیده به شمار می رود که طی آن فرد مقابل یا همان مخاطب لازم خواهد بود تا تمامی ارتباطات و کارکرد های یک واحد حقوقی (تجاری، صنعتی، خدماتی و یا هر شکل دیگری) را به صورتی کامل و بدون ایجاد تردید شناسایی نماید.

به همین خاطر، طراحی لوگو و شرکتی که این لوگو قرار است نماد تصویری آن باشد به عنوان یک سیستم بصری قابل شناسایی می تواند مهم ترین و سخت ترین جایگاه را در میان پروسه طراحی گرافیکی آن به خود اختصاص دهد.

در کل از نظر افراد متخصص در این حوزه، لوگو ها را می توان در سه دسته تقسیم بندی کرد، (البته این نکته از قلم نباید بی افتد که در این میان می توان انواع ترکیبی ای از این سه دسته را نیز پیدا نمود)، این سه دسته عبارتند.

لوگوی داینامیک

در سال 1898، شرکت تولیدی میشیلن فرانسه (Michelin) از یک کارتون تحت عنوان شخصیت کارتونی مومیایی در زمینه های مختلف بهره برداری نمود. در اوایل قرن 21، نمادهای بسیار رایجی در شرکت های مختلف از آن جمله MTV، Nickelodeon، Google، Morton Salt توانسته بودند تا با موفقیت تمام از شخصیت ها و نماد های داینامیک به عنوان لوگوی داینامیک در هر جلسه بهره بگیرند.

لوگو ایدیوگرافی

از ایدیوگرافی که شرح آن در بند های قبلی رفته است.

لوگو تصویر نگاری(Pictography)

که در آن البته از آیکن های مختلف که امروزه نیز دارای کاربردهای بسیار زیادی می باشند به کرات استفاده می شود.

لوگو لوگوگرافی

و در نهایت مدل سوم آن ها را لوگوگرافی یا همان استفاده از حروف در لوگو ها می شناسیم (مانند لوگوی شرکت کوکاکولا). به دلیل کاربرد لوگو ها در اقتصاد و تجارت که قرار است به عنوان نماد شرکت و معرف شرکت به کار گرفته شده و مشتری از این پس حتی به جای نام شرکت لوگوی آن را در خاطر خواهد سپرد.

 می توان آن را حتی بدون اغراق لوگوهای دارای حروف را چیزی دقیقا متعارض با لوگوهای آیکون و گرافیکی نامید. شغل و تخصص طراحی لوگو حرفه ای در طی سالیان اخیر توانسته است اهمیتی به مراتب بیشتر از گذشته پیدا کرده است، این پیشرفت به خصوص در دوران تحرکات مدرن یعنی پس از دهه 1950 سرعتی به مراتب بیشتر را به پیدا نموده است. در این مقاله قصد داریم البته دو مدل اولیه طراحی لوگو را به طور مختصر بررسی کرده و در ادامه و قسمت های بعدی موارد دیگر را ارائه خواهیم داد.

1-طراحی لوگو مونوگرامی ( لترمارک )

لوگو مونوگرامی یا همان لوگو لترمارکی به لوگوهایی گفته می شود که برند بوسیله آن ها خود را معرفی می نماید. مواردی هم چون IBN، CNN، HP، HBO و بسیاری دیگر از این دست که احتمالا شما نیز با آن ها آشنایت دارید، تنها ترکیبی از حروف می باشند، این طور نیست؟ ما همگی کسب و کار های بزرگی را در زمینه های مختلف تنها براساس حروف تشکیل دهنده نام شرکت می شناسیم. این کار می تواند برای حافظه ما بسیار مفید باشد.

زیرا به جای حفظ کردن اسامی طولانی و حتی در صورتی که خارجی باشید، سخت برای درک اسامی و معانی آن، می توانید تنها با استفاده از چند حرف آن را حفظ کرده و به راحتی با مشاهده این حروف آن ها را به یاد آورید. تنها کافی است همین 2 یا 3 حرف را که بصورت طراحی لوگو حرفه ای در آمده اند را ملاحظه کرده و بلافاصله به یاد کسب و کار مورد نظر خواهید افتاد.

در واقع می توانیم این روش را بهترین راه برای یادآوری نام و حوزه کاری یک شرکت معرفی نماییم. به همین خاطر است که در اکثر مواقع ما لوگوهای مونوگرامی را بخاطر همین که در آن حروف نام شرکت تبدیل به لوگو می گردند را لترمارک نامیده ایم. زیرا در این نوع از لوگو ها شکل لوگوی شرکت از روی حروف تشکیل دهنده نام آن ساخته می شود.

لترمارک چیست؟

لترمارک در واقع خود نوعی تایپوگرافی محسوب می گردد که در آن لوگوی شرکت مورد نظر می تواند تنها از چند حرف تشکیل گردد، البته معمولا این حروف که در لوگو به کار گرفته می شوند، از حروف آغازین نام شرکت انتخاب می شوند. این شیوه از لوگو سازی را باید به خاطر سادگی آن بسیار گرامی داشت. ساختن یک لوگو تنها با استفاده از چند حرف می تواند در رواج نام شرکت و برند آن بسیار موثر باشد، زیرا حتی ممکن است در اکثر مواقع دیگر نیازی به ذکر اسامی طولانی و حتی بی معنی کلی شرکت، تنها همان چند حرف وارد شده در لوگوی شرکت را مورد استفاده قرار داد.

مثلا بجای بیان نامی همانند سازمان تحقیقات فضایی و فضانوردی ایالات متحده تنها کافی خواهد بود تا شما نام ناسا (NASA) را به کار ببندید. خوب حالا از شما می پرسم گفتن و حفظ کردن و البته به خاطر آوردن نام ناسا ساده تر است یا این که بخواهید بگویید سازمان تحقیقات فضایی و فضانوردی ایالات متحده آمریکا؟

بخاطر تمرکز بر روی حروف ابتدایی اسامی، حروف اولی که شما انتخاب می نمایید، برای مطمئن سازی این که لوگوی شما نه تنها به دنبال تاکید بر اسامی می باشد، بلکه باید حوزه کاری شرکت را نیز پوشش دهد. همچنین در صورتی که شما شرکت را هنوز راه اندازی نکرده باشید نیز باز هم تمایل خواهید داشت تا نام شرکت را برای تمامی مشتریان احتمالی خود آشنا سازید، به این ترتیب تنها کافی است قبل از اشتغال به کار و راه اندازی شرکت، از طریق همین لترمارک، حوزه کاری و نوع فعالیت خود را به حضور مشتریان و افرادی که با لوگوی شما آشنا می گردند معرفی نمایید.

2-طراحی لوگو تایپ (لوگو وردمارک)

این مدل از لوگو ها نیز دقیقا مشابه با لوگوهای وردمارک می باشند. یک ورد مارک یا لوگوتایپ یک لوگو براساس فونت می باشد که خودش حتی می تواند یک نام تجاری نیز باشد، در واقع می تواند هم نقش لوگو را برای شما ایفا نماید و هم نقش نام تجاری را. برای نمونه می توانید به لوگوهای ویزا (Visa) و از آن معروف تر کوکاکولا (Coca Cola) اشاره نماییم.

لوگوهای وردمارکی در واقع زمانی می توانند بیشترین کارکرد خود را بتصویر بکشند که یک شرکت بصورتی موروثی از این لوگو بهره گرفته و در ضمن آن را در تمامی شعب و نمایندگی های خود بکار بگیرد. لوگوی گوگل بهترین مثال ممکن برای این کار می باشد.

این نام و لوگو در واقع نامی است که در ذهن باقی مانده و حتی با مشاهده لوگوی آن نیز به یاد آن خواهید افتاد. در واقع این مدل از لوگو را می توان ترکیبی از تایپوگرافی خوب نامید، این سبک از لوگوها به خوبی می توانند به ساخت درک مناسبی از شناخت از برند به ما و مشتریان کمک نمایند.

نام برند در طراحی لوگو حرفه ای

در ضمن، درست همانند لترمارک ها، تایپوگرافی نیز می تواند تصمیم بسیار مهمی لحاظ شود. از آن جایی که در هر دوی این شیوه ها، تمرکز اصلی بر روی نام برند می باشد، حتما ضروری است تا فونت مناسبی برای این کار انتخاب شده و حتی در صورت مشکل بودن این کار فونت مناسبی برای آن ایجاد گردیده تا بتوان به کمک آن فونت و نماد شمه ای از کل کار و تجارتی که قرار است از طریق آن انجام شود به مردم معرفی گردد.

برای مثل سبک به کار گیری لیبل ها باید تمایل زیادی به انجام کار تمیز و بی نقص را در فرد ببننده ایجاد نماید، به عبارت دیگر، بیننده با ملاحظه این لوگو به بی نقصی و کامل بودن کار پی ببرد. در واقع برای بهتر تعریف کردن این بخش، می توانیم این گونه عنوان نماییم که مشتری با ملاحظه این لوگو احساس می کند که این شرکت کار خود را به بهترین نحوه ممکن به انجام می رساند.

در واقع با ایجاد این احساس، مشتری تصور می نماید که این شرکت به وی حس امنیت و ایمنی می بخشد. چه زمانی شما تمایل به استفاده از لترمارک و یا ورد مارک را به عنوان لوگو در خود احساس خواهید کرد؟

لوگو مونوگرامی برای چه کسانی مناسب است؟

• در زمانی که نام شرکت شما نامی طولانی و سخت باشد و یا از عبارت های پیچیده و ناهمگن تشکیل شده باشد، بهتر است از لوگوهای لترمارکی برای آن استفاده نمایید. خلاصه سازی نام طولانی یک شرکت به تنها چند حرف اولیه آن می تواند به ساده سازی اسم آن و راحت کردن مردم از معرفی نام شرکت به دیگران کمک کرده و با طراحی این لوگو مشتریان نیز با آسایش و راحتی بیشتری می توانند نام شرکت شما را بیان داشته و در ضمن آن را به خاطر سپارند. در کنار سادگی حفظ کردن نام شرکت، لوگوی آن نیز در خاطرشان باقی مانده و هرگاه لوگوی شرکت شما را مشاهده نمایند، نام و حوزه کاری شرکت شما به وی یادآوری می گردد.

زمان استفاده از لوگو تایپ

• انتخاب یک لوگو به صورت وردمارک می تواند تصمیم بسیار مناسبی در جهت معرفی کسب و کار شرکتی تلقی گردد، این مدل از انتخاب لوگو یعنی انتخاب لوگو به صورت ورد مارک، در واقع هنگامی صورت می پذیرد که شرکت تمایل دارد که ملاحظه این حروف انتخابی به عنوان لوگو باعث شود تا بیننده با ملاحظه این کلمه که از ترکیب حروف ساخته شده است به یاد کسب و کار شرکت مورد نظر بی افتد. در این شیوه از لوگو سازی چیزی که اهمیت دارد این نکته است که کلمه ای که از حروف انتخابی شما ساخته می شود باید آن قدر ساده و آسان باشد که به راحتی با مشاهده آن به نام و حوزه کاری شرکت پی برد.

این انتخاب حساس ترین قسمت انتخاب بوده و در واقع هنر و قدرت کاری طراح لوگو حرفه ای در این انتخاب خلاصه می گردد. حروف انتخابی نه باید طولانی بوده که بینده تمایل به حفظ کردن آن نداشته باشد و نه آن قدر کوتاه باشد که با لوگوهای دیگر اشتباه گردد.

لوگوی ورد مارک برای نام تجاری

• یک لوگوی ورد مارک بهترین انتخاب خواهد بود، در صورتی که شما نام تجاری متمایزی داشته باشید که خود جداگانه در ذهن مشتری قرار گرفته باشد. در این صورت معرفی نام شرکت شما در قالب یک طراحی زیبا و حرفه ای می تواند باعث گردد تا نام کاری شرکت شما بیشتر و بهتر در ذهن مشتریان شما جای گیرد.

• هر دوی انواع لوگوی ورد مارکی و هم چنین لتر مارکی لوگوهایی ساده محسوب می گردند که به راحتی می توانیم آن ها را تکثیر نموده و می توان لوگوهای مورد نظر را بر روی موادی که قرار است در بازارهای مختلف توزیع گردند که بکار گرفته و از این طریق به راحتی اقدام به برند سازی نمود به همین خاطر لازم است تا به خوبی با آپشن های مختلف تطبیق یافته و باعث توسعه و رشد کاری شما نیز گردد.

طراحان حرفه ای در زمینه طراحی لوگو حرفه ای

در امر طراحی لوگو، سه نفر می باشند که بیش از سایرین در این زمینه برای خود نامی دست و پا کرده اند. این سه نفر هر یک شیوه ای خاص در طراحی لوگو را نیز برای خود آماده سازند.

طراحی حرفه ای لوگو توسط چریمایف و گیشمار

نخستین آن ها در واقع همان فردی است که شیوه طراحی هویت شرکتی یا همان (Corporate Identity) را به خود اختصاص داده است، نام آن ها (زیرا این فرد که این سبک را ابداع کرده است در واقع دو نفر می باشند) چریمایف (Chermayeff) و گیشمار (Geismar) بوده اند. آن ها در عمر طراحی خود نماد های ایکنیک بسیار زیادی را به عنوان لوگو به اذهان معرفی نموده که معروف ترین آن ها نماد یا لوگوی بانک چیس (Chase Bank) بوده است که در سال 1964 طراحی شده است. از دیگر طراحی های معروف این دو تن می توان به موبایل اویل (Mobil Oil، PBS، NBC، National Geographic) اشاره داشت. به علت سادگی به وجود بعد در طراحی های آن ها، بسیاری از حتی طراحی های اولیه آن ها نیز همچنان امروزه هم دارای اهمیت و شهرت می باشد.

طراحی حرفه ای لوگو توسط پل راند

دیگر فرد صاحب سبک در این خصوص فردی است به نام پل راند (PAUL RAND) که سبکی سوئسی از شیوه طراحی گرافیکی را به جهان معرفی کرده است. او تاکنون پوستر های بسیار زیادی را برای شرکت های مختلف تا کنون طراحی نموده است. از جمله شرکت هایی که بسیار تا کنون طراح لوگوی حرفه ای خود را به پل راند سپرده اند از جمله آن ها می توان به IBM، UPS، و همچنین ABC اشاره نمود.

طراحی حرفه ای لوگو توسط سئول باس

فرد سوم صاحب سبک در این میان کسی نیست جزء سئول باس (SAUL BASS) او تاکنون نماد های بسیاری را به خصوص در منطقه آمریکای شمالی برای شرکت های مختلف طراحی نموده است. از جمله آن ها نماد های شرکت تلفنی بل (1969)، AT&T، و گلوب کورپوریشن (CORPORATION GLOBE) اشاره نمود.

شرکت طراحی لوگو حرفه ای

بیاد داشته باشید که هر فردی حتی شما می خواهید تا در زمینه کاری خودتان بی رقیب باشید، زمانیکه شما یک لتر مارک و یا ورد مارک را ایجاد می نمایید نیز به همین شکل، در صدد دستیابی به همان هدف خواهید بود. نام تجاری شما همیشه می تواند بهترین انتخاب ممکن باشد که در جلوی محصولات و یا تابلوی شرکت شما به کار بسته شود. این سبک از لوگو ها همیشه می توانند دردسری به مراتب کمتر از بکارگیری نام برند باشد. به همین خاطر همیشه برای طراحی لوگو حرفه ای سعی کنید با فردی حرفه ای و با تجربه در این خصوص قرار داد بسته و مطمئن گردید که فرد مورد نظر به تمامی جزییات کار احاطه داشته و تمامی ریزه کاری ها را با دقت کامل در نظر خواهد گرفت.

10 معیار اصلی در طراحی لوگو حرفه ای

در صورتی که یک طراح لوگو کار و وظیفه خود را به خوبی به انجام رسانیده باشد، حتما لازم است تا چیزی که وی طراحی می کند (الگویی که وی طراحی می نماید) حداقل دارای 10 معیار اصلی طارحی لوگو باشد. متاسفانه، این امر همواره نمی تواند همان پرسش کلیدی ای لقب بگیرد که بسرعت قادر به تخمین زدن مفاهیم مختلف از روی ظاهر طرح بوده و در کنار آن نیز به شما کمک نماید تا بر روی تلاش های خود متمرکز گردید.

این همان مسئله ای است که می تواند سبب گردد تا شما به سرعت لیست احساسات خود در خصوص لوگوی موجود شرکت را مجددا طبقه بندی نموده وی اقدام به پیشنهاد لوگوی جدیدی جهت طراحی شدن برای شرکت نمایید. تهیه کردن لیستی که دارای قابلیت اجرا باشد،

از میان معیارهای هدف حقیقی، و در کنار آن تهیه کردن لیستی از معیارهای تجاری خاص شما باعث می گردد تا گروه های بحث شما به تنهایی وارد بیان احساسات شخصی، نقطه نظرات از روی نظریات شخصی، و یا حتی در برخی از موارد حملات شخصی گردد. در این جا قصد داریم تا تعداد 10 مورد را برای شما توضیح دهیم که در آن یک لوگو در صورتی که در بردارنده آن ها باشد می تواند باعث خلق بهترین عملکرد در طی یک کسب و کار گردد.

1. مشتری محور بودن در طراحی لوگو حرفه ای

آیا لوگوی مورد نظر شما می تواند مورد توجه مشتری هدف شما باشد؟ این مشتری می تواند هم برای حال حاضر باشد و هم برای آینده شرکت. این امر احتمالا بزرگ ترین مانع در پیش روی بیشتر افراد برای غلبه کردن باشد. شما نمی تواند جای مشتری خودتان تصمیم بگیرید، علایق شما به احتمال زیاد، با علایق مشتریان شما یکی نخواهد بود، به همین دلیل، یافتن پاسخ مناسب برای پرسش های زیر می تواند اهمیت نیز داشته باشد: آن ها چه کسانی می باشند؟ آیا آن ها در رابطه با علایق و نیازهای خود صحبت می نمایند یا خیر؟ آیا این امر برای آن ها دستیافتنی می باشد یا خیر؟ آیا این مفهوم مورد نظر که در لوگو گنجانده شده است، مفهومی جهانی محسوب می گردد یا خیر؟ آیا مفهوم مورد نظری که در لوگو نمایش داده می شود، مفهومی سرگردان کننده محسوب می شود یا این که برای درک شدن مشکل خواهد بود؟ آیا این لوگو برای کاربرد های داخلی طراحی شده یا برای نیازهای بیرونی و خارجی؟

2. داشتن ارتباط

آیا اصلا رابطه ای با کسب و کار شما دارد، آیا می تواند نیازی را پاسخ گو بوده و یا راه حلی برای مشکل شما پیشنهاد نماید؟ آیا این لوگو چیزی از ماهیت شرکت، خدمات و یا محصولات آن را به دیگران معرفی می نماید؟ آیا لوگوی مورد نظر را می توان لوگویی توصیفی نامید؟ این به آن معنی نیست که این بحثی معنایی محسوب می گردد، در حقیقت حتی در برخی از موارد شما تلاش نیز خواهید داشت تا حد ممکن از آن دوری نمایید. ولی ایا می توانید در آن یکی از جوانب کسب و کار خودتان را ملاحظه نمایید؟ یا یکی از جوانب و نیاز های مشتریان خود را ملاحظه نمایید؟ میزان ارزش پیشنهادی شما چطور، آیا می توانید آن را در این لوگو ملاحظه نمایید؟

3. داشتن تمایز

آیا این لوگو باعث به تصویر کشیده شدن تصوری منحصر به فرد و قدرتمند در شما خواهد شد؟ لوگو ها همیشه طراحی می شوند تا دیده شوند، و همیشه لازم است تا تعداد افراد زیادی آن را بتوانند در فضای بازارهای زیادی ملاظه نمایند و البته لازم نیز می باشد که بتوانند لوگوی شما را از لوگوی رقبانتان متفاوت سازند. اگر ما تنها با استفاده از این شعار که "مرا دنبال کن"، وارد بازار گردید به احتمال بسیار زیاد با شکست در بازار همراه خواهید شد. این به آن معنی نیست که لوگو خشک و بی روح بوده است، بلکه بیشتر به این خاطر می باشد که شبیه به هیچ موردی در فضای بیرون نخواهد بود. ولی باز هم سطحی از عدم تمایل را برای شما به تصویر می کشد. ما با الگوی زبانی ای سر و کار داریم که با نمادسازی به کار خود ادامه می دهد. این نماد ها دارای معیارهای متفاوتی از جمله فرم، شکل، نوع شناسی، و حتی رنگ هایی می باشند که تقریبا در اتبدا غیر ممکن به نظر می رسیدند. بلکه از طریق تمرین و تکرار و طراحی کردن و سپس طراحی مجدد کردن تبدیل به لوگوی مورد نظر گردیده اند. و در حال حاضر، تبدیل به لوگویی منحصر به فرد و معنی دار گردیده است. البته این نکته نیز دارای اهمیت می باشد که بتوانید لوگویی را طراحی نمایید که با لوگوی دیگران متفاوت بوده و نسبت به آن ها دارای برتری های ویژه ای نیز باشد.

4. قابلیت ماندگار شدن در حافظه

آیا تاثیری که این لوگو ایجاد می نماید، دارای اثری ماندگار در ذهن شما می باشد؟ گذشته از همه این موارد، مفهومی که فردی از مشاهده یک لوگو در ذهن خود تصور می نماید، باید این قابلیت را دارا باشد که در صورتی که در آینده آن لوگو را ملاحظه کرد، بتواند آن تصویر را در ذهن خود مجددا یادآوری نماید. مثلا این موارد که باعث یاداوری تصویر می گردد، می تواند چیزی از دانش شرکت طراحی لوگو باشد که با یک سرنخ تصویری می توان آن را به راحتی به یاد آورد. این خود دارای جوانب روانشناختی متعددی می باشد، که همگی آن ها می توانند با حافظه انسان سر و کار داشته باشند، این موارد اغلب شامل تضاد، تنش، تکامل بصری و مواردی از این دست خواهد بود. هر چیزی که باعث درگیری ذهن بازدید کننده گردیده و سبب می گردد تا وی مجددا در زمانی در آینده به این موضوع بی اندیشد را معمولا یادآوری می گویند. حتی مواردی می توانند موجب گردند که حتی واژه ای ساده همانند "آها" نیز تبدیل به نمادی جهت یادآوری موضوعی گردد. این جنبه از یادآوری احتمالا ترکیبی از علامت لوگو، نام آن، توپوگرافی آن، شمای رنگی آن، و مواردی دیگر در برابر تنها یک عنصر تنها خواهد بود.

5. سادگی در طراحی لوگو

آیا این لوگو تصویری کاملا مجزا، تمیز و در عین حال با بیشترین تاثیر ممکن همراه خواهد بود؟ لوگو می تواند کاملا فریب دهنده و در عین حال کاملا مفصل بوده و حتی می تواند خطر از دست دادن مخاطب حتی قبل از عنوان مفهوم مورد نظر نیز باشد. شاید هم می تواند با برند شما نیز همراهی نماید، و یا کامل و در عین حال دارای ایراد باشد. سادگی یکی از مشکل ترین مواردی است که قابل دریافت بوده و حتی نیازمند انجام کار تا بالاترین حد ممکن نیز خواهد بود. این میزان می تواند به حدی زیاد باشد که حتی بتوان عکس العمل منفی بازدید کننده را نیز در مقابل آن انتظار داشت. حتی می توان انتظار داشت که از روش های تکمیلی نیز در این حوزه بهره برداری گردد. در صورتی که مسئله ای مانند این مورد در نظر شما باشد، می توانید تا حد ممکن این مفهوم را از طریق تعداد کلمات کمتری عنوان نمایید. نکته اصلی این است که به این پرسش بتوانید پاسخ دهید که ایا لوگوی شما صرفا شکلی است که تنها به درد قرار گرفتن در داخل پرچم می خورد یا قادر به ارائه مفهومی از طریق برقراری ارتباط نیز خواهد بود؟

6. خلاقیت در طراحی لوگو حرفه ای

آیا این لوگوی طراحی شده از سوی شما قادر به بتصویر درآوردن میزان کیفیت کار و در عین حال تخصص شما می باشد؟ مردم همیشه دارای یک سری انتظارات می باشند که بصورتی خودکار و بدون برنامه ریزی قبلی عنوان می گردند. گاهی اوقات جوانب خاصی از کسب و کاری خاص را در نظر می گیرند. شما همیشه به کسب و کارهایی احتیاج خواهید داشت که خلاقانه باشند. دنبال کردن موضوعی خاص، می تواند به موضوع مورد نظر بستگی داشته باشد، و البته در کنار خود موضوع به میزان علاقه فرد دنبال کننده، میزان خلاقیت و البته میزان قابلیت دستیابی به آن موضوع نیز از نکات دیگر با اهمیت محسوب می گردد. البته فراموش نکنید که یک نکته مهمی که باید در خصوص یک برند به یاد داشته باشیم، این بود که آن برند چقدر قابل اعتماد است.

طراحی لوگو برای برند

در صورتی که لوگویی که برای برندی قرار است بکار گرفته شود، حتما باید معرف شرکت در صنعت مورد نظر باشد، آیا همین بیاد آوردن نام شرکت در صنعت مورد نظر، خود نمی تواند سبب بوجود آمدن اعتماد گردد؟ خلاقیت و داشتن ارتباط در هر صنعتی با صنعتی دیگر کمی تفاوت داشته، برای توضیح بیشتر، چیزی که می تواند به میزان زیادی مثلا برای یک سالن آرایش قابل قبول باشد، نمی تواند برای یک بانک نیز قابل قبول باشد. این دیگر به میزان تخصص شما بستگی نخواهد داشت، و هر چقدر هم که در این راه تلاش داشته باشید، باز هم نمی تواند چیزی را که برای یک سالن ارایش اهمیت دارد را برای مثلا یک بانک نیز با اهمیت توصیف نمایید. این بدان معنی نیست که شما حق ندارید که مخاطبان خود مقداری از کلمات کلیشه ای در صنعت مورد نظر را عنوان نمایید، بلکه می توانید به بهترین شکل ممکن ابزارهای مفید را برای متمایز سازی برند خودتان به کار ببرید.

7. بی زمان بودن

آیا لوگوی شما قدر است به مدت زمانی طولانی به کار خود ادامه دهد؟ یک لوگوی خوب باید حداقل مدت 10 سال بتواند در رده ای بالا به کار خود ادامه دهد، البته لوگوهایی نیز وجود دارند که تا حتی ده ها می توانند در رده ای بالا باقی بمانند. نکته اصلی در این جا است که شما لازم است لوگوی خود را طوری طراحی نمایید که دچار محدودیت های زمانی نگردد. این کار حتی می توانند در میزان هزینه های شما نیز کاهشی را ایجاد نماید. جهت ایجاد محدوده ای زمانی برای یک لوگو، نکته اصلی این می باشد که نباید دارای ترند خاصی بوده و همین عدم دنباله روی از ترندی خاص باعث می شود تا پس از مدتی از رده خارج نگردد. ایده ای که می تواند سبب بی زمان شدن یک لوگو گردد، این است که هیچ نیرویی چه از دورن و چه از بیرون قادر به جذب لوگو به خود نبوده و در هر شرایطی بتواند پیام اصلی خود را بدون خسته کننده شدن ارائه نماید. این امر می تواند به سرعت در طی زمان تغییر کرده و محیط تجاری امروزی احتمالا جنبه ای از کسب و کار را با خود مخالف خواهد ساخت که می تواند در قالب بازار، مشتری و یا محصول در بلند مدت تغییر کرده و همین باعث از رده خارج شدن لوگو گردد، معمولا این فاصله زمانی بازه ای 10 ساله بوده که به این معنی خواهد بود که شما احتمالا پس از مدتی نیازمند بروز رسانی مجدد لوگو و یا اصلا تغییر کلی لوگو خواهید بود تا بتوانید همچنان در ذهن مشتریان خود باقی بمانید.

8. قابلیت تطابق پذیری در طراحی لوگو حرفه ای

چگونه می توان در این فضای کاربردهای کاملا فنی متفاوت و متنوع امروز این مفهوم را بکار بست؟ آیا این مفهومی سیاه و سفید است؟ یا می تواند مفهومی رنگی تلقی گردد؟ ایا می تواند بدرستی یک بیلبورد تبلیغاتی را برای ما بتصویر بکشد؟ آیا می توان این امر را تنها از طریق یک نوک خودکار نشان داد؟ واقعیت این است که نمایش مفهومی با قابلیت های فنی کامل آن از طریق یک لوگو کاری بسیار دشوار محسوب می گردد. ایا شیوه های منطقی ای برای نمایش تطابق های دارای کاربری خاص لگویی وجود دارد که بتواند کارایی داشته و همچنان نیز اصالت خود را حفظ نماید؟ آیا جنبه ای افقی دارد (مثلا بصورت یک بنر) یا جنبه ای می تواند ذخیره سازی گردد؟ ایا می توان آن را بصورتی واقعی بهینه سازی نمود؟ داشتن یک برنامه واقعی و موثر و در عین حال داشتن سرفصل هایی کاربردی می تواند احتمال و میزان کارایی یک لوگو را بوسیله کاربری غلط آن تحلیل برده، باعث ایجاد تغییراتی بر روی آن گردیده و یا حتی تاثیرات فنی را نیز می تواند از میان ببرد.

9. قابلیت گسترش یافتن

آیا مواردی دارای قابلیت گسترش آن با مواردی بیشتر را دارا می باشد، آیا می تواند جهت تقویت شدن با مواردی دیگر گره بخورد؟ آیا می توانید به صورتی واضح چگونگی ساخت لوگوی خود بصورت های دیجیتال، متحرک را بیان نمایید، آیا می توانید نوع گسترش لوگوی خود را از طریق رسانه های اجتماعی، تجارب شخصی، و یا حتی تعامل مشتریان عنوان نمایید؟ آیا این تنها یک برند است که از طریق این لوگو تبلیغ می گردد یا این که این لوگو تبلیغی از برندی است که خود آن برند، بخشی از یک طیف بزرگ تر را تشکیل می دهد؟ ایا شما دارای انواع محصولات مختلفی هستید که همگی می توانند شاخه ای از یک سری محصولات در یک مجموعه را تشکیل دهند؟ ایا برای این که این لوگوی شما بتواند تعمیم یابد، لازم است تا تغییر شکل داده و خود را با محصولات و یا برند های دیگر تطبیق دهد؟ از نظر زبانی چطور؟ آیا رنگ به کار گرفته شده بر روی لوگو از روی محصولات انتخاب شده است؟ آیا می توانید شباهتی میان نام و لوگو بیابید، عبارتی خاص و یا حتی یک عنوان را چطور؟ آیا اصلا چیزی در لگوی شما وجود دارد که قادر باشد تا با مخاطبان شما ارتباط کلامی، عقلانی و یا رابطه ای مناسب برقرا نماید؟

10. رعایت عمق معنایی در طراحی لوگو حرفه ای

ایا لوگوی مورد نظر شما دارای تفاسیری متنوع بوده است، ایا سطح مشارکت های مختلفی را شامل می باشد؟ این چیزی است که همواره نمی تواند در لیست معیارهای شما جای گیرد، ولی چیزی که من در حال مشاهده آن می باشم، این است که کار خود را در آن ملاحظه نموده و حتی قادر به جلب تحسین دیگران نیز می باشد. در این صورت شما می بایست ایده های هدف بیشتری را دنبال کرده و حتما باید در صدد دست یابی به میزان بیشتری از ایده ها نیز باشید.

هدف اصلی طراحی لوگو حرفه ای

هدف اصلی برای یک لوگو عمومیت داشتن، شفاف بودن، و همچنین داشتن تفسیری منحصر به خود آن لوگو می باشد. با این حال، برخورداری از لایه های بیشتر معنایی و یا نمادسازی کردن است که می تواند در طی زمان باعث افزایش میزان تجربه فردی مشتریان گردیده و حتی باعث تکثیر و افزایش در میزان شناخت مشتریان از محصول نیز گردد.

سعی کنید زیاد معنایی کار نکنید، (زیاد از قابلیت های انتزاعی بهره نگرفته و یا مسیرهای تخیلی را پیشنهاد ندهید). سعی کنید تا حد ممکن از ساده گی استفاده کرده و این سادگی به بیننده کمک می کند تا به بهترین شکل ممکن در ذهن خود لوگوی شما را تفسیر نماید. این نتنها باعث درگیر شدن ذهن بازدید کننده می گردد، بلکه حتی تجربه خود از سناریوی مورد نظر شما را نیز افزایش می بخشد.

لوگوهای مهم در اینترنت

شرکتی که از لوگوهای به صورت لوگوتایپ یا حروفی بهره می گیرد، معمولا سعی می کند تا در سطح اینترنت فعالیت داشته باشد. معمولا شرکت طراحی لوگو هایی که از حروف به عنوان لوگو استفاده می نمایند، سعی می نمایند تا از چند حرف به عنوان خلاصه ای از کل نام شرکت بهره بگیرند، مثلا از دو حرف برای آن استفاده نمایند همانند لوگوی بسیار معروف CK، همیشه در این مدل از لوگو ها ما محدودیت استفاده از تعداد کلمات را در نظر خواهیم گرفت.

مثلا لوگوی CA نماد و یا مخففی از نام شرکت Credit Agricole می باشد. در جهان دیجیتال امروزی، یک لوگو سعی می شود تا از ترکیب نمادها و سمبل های بزرگ و بسیار مورد توجه در کنار و ترکیب با نماد های کوچک و کمتر جلب توجه کننده استفاده نمایند. در مقابل سایز و اندازه لوگو ها به شدت در طی زمان کوچک تر گردیده و طراحان امروزه سعی می نمایند تا بجای بولد کردن و بزرگ کردن یک ایکن بیشتر از موارد ساده تر در آن ها بهره بگیرند. معمولا لوگوهای نماد های معروفی همچون توییتر، فیس بوک، لینک دین، و گوگل پلاس از جمله ابن شیوه از طراحی ها به شمار می رود.